Zasady magazynowania odpadów poprodukcyjnych w pigułce
W ramach produkcji (przetwórstwo rybne) powstają odpady takie jak odzież jednorazowa (czepki, fartuchy, zarękawniki), które klasyfikujemy pod kodem 15 02 03. W zakładzie w około 20 lokalizacjach ustawione są kosze, skąd później odpady trafiają do zewnętrznego pojemnika, w którym je magazynujemy i przekazujemy do firmy zewnętrznej. Czy te 20 koszy na produkcji o pojemności około 35 l każdy musi zostać oznaczone kodem odpadu i być traktowane jako miejsce magazynowania odpadów? Czy miejscem magazynowania odpadów jest tylko ten zbiorczy pojemnik ustawiony na zewnątrz, do którego trafiają odpady z tych 20 lokalizacji? Kosze opróżniane są z częstotliwością 2–3 razy dziennie.
Jeśli jesteś subskrybentem publikacji Aktualności ochrony środowiska
zaloguj się
Zapomniałeś hasła ?
Zostań subskrybentem publikacji Aktualności ochrony środowiska